Szervezetünk

angolzaszlo

A Területfejlesztési Tudományos Egyesületet 2005 márciusában alapították hazai, településfejlesztési területen elismert szakemberek és a szakmában meghatározó szerepű vállalkozások vezetői.

Célok

Az Egyesület alapvető célja a regionális tudomány, valamint a hozzá kapcsolódó társtudományok (gazdaságföldrajz, társadalomföldrajz, közgazdaságtudomány, környezet-gazdaságtan, közlekedés, turizmus, szociológia stb.) eredményeinek folyamatos figyelemmel kísérése és a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásának elősegítése.

 Szervezetünk vállalja a magyar területfejlesztéssel, vidékfejlesztéssel, településfejlesztéssel, területi tervezéssel és regionális projekt menedzsmenttel foglalkozó szakemberek és szervezetek összefogásának, a szakismeretek fejlesztésének és az információkkal való ellátásnak feladatát. A magyar területfejlesztés érdekeinek közhasznú szolgálata, hazai és nemzetközi szintű képviselete, és ehhez kapcsolóan szerteágazó nemzetközi kapcsolatok ápolása szintén terveink között szerepel.

Tagság

Egyesületünknek 2015 júniusában 60 magánszemély a tagja az ország legkülönbözőbb térségeiből. Ez a létszám folyamatosan bővül az újonnan belépőkkel. Tagjaink jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek a regionális tudományok területén, valamint olyan kapcsolódó területeken, mint a gazdaságföldrajz, közgazdaságtan, terület-, vidék- és településfejlesztés, szociálföldrajz, környezetgazdaságtan, közlekedés, turizmus, foglalkoztatás vagy szociológia.


Székhely: 2500 Esztergom, Kis-Duna sétány 24.

  • Levelezési cím: Dr. Veres Lajos, 1193 Budapest, Könyvkötő u. 30.
  • Telefon: +36/1/216-6118
  • Mobil: +36/20/967-6473
  • Fax: +36/1/216-6307
  • E-mail: info@tfte.eu vagy veresl53@gmail.com
  • Honlap: tfte.eu

Nemzetközi kapcsolatok

Az Európai Unióhoz nemrégiben csatlakozó tagállamok egyikében tevékenykedő Területfejlesztési Tudományos Egyesület ismeri az új tagállamokat érintő problémákat, ezért széleskörű nemzetközi partneri kapcsolatokat kezdeményez.

Tagjaink és tagszervezeteink révén széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezünk az új tagállamokban (Szlovákia, Lengyelország, Csehország, valamint Románia, Bulgária) és a csatlakozásra váró országokban (Moldova, Ukrajna) működő szervezetekkel és intézményekkel. Ezen kívül vannak kapcsolataink az EU27 országaiban is (Olaszország, Ausztria, Spanyolország, Németország és Görögország).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .