Donauregionen+

Donauregionen + projekt célja a Duna menti régiók illetve ezeken belül a Dunán átnyúló kisebb régiók (Cross Danube Regions) fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata és ezekre stratégiák kidolgozása. A Donauregionen projekt az érintett országokban lévő Duna menti megyék helyzetének analízisével zárult le, ezért a stratégia elkészítése új feladat a mostani projektben. A projektben különböző munkacsomagok keretében készülnek el a feladatok és a projekt partnerek 3 havonként találkoznak egymással.

A fejlesztési lehetőségeket az alábbi területekre vizsgáljuk a következő területekre:south_east_europe

  • természet és környezetvédelem (natural conditions),
  • település szerkezet, emberi erőforrás (settlement structure and human resources),
  • közlekedés és infrastruktúra (transport and technical infrastructure),
  • gazdaság (economy).

A projekt területén 46 NUTS 3 régióra, megyére gyűjtött (1996-2008 évekre) indikátorok alapján készül a fejlesztési stratégia. A stratégiai tervezés módszertana „Veres Lajos: Stratégiaalkotás és programkészítés a területfejlesztésben” c. könyvében 2006-ban publikált tervezési alapokra épül. A módszertan a szlovák vezető partnerrel közösen adaptált és informatikai háttérrel megtámogatott nemzetközi tervező rendszerként működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .