Parks&Economy

  Ebben a pályázatban a cél az egyes résztvevő országok egy-egy kiválasztott Nemzeti Parkjának összehangolt fejlesztése volt.

  A Parkok természeti adottságainak felmérése után meghatározták azon termékek és szolgáltatások körét (mezőgazdasági termékek, kézműves termékek, turizmus), amelyet a Nemzeti Park nyújtani tud. Ezután minden Park számára egy védjegyet jegyeztek be a termékeik jelölésére, majd marketing tevékenységet folytattak ezen védjegyek népszerűsítése érdekében. Hazánkban ez a projekt a Tisza-tó menti területekre koncentrált.

  A Területfejlesztési Tudományos Egyesület (TFTE) irányításával a projekt során megtörtént a Dél-Hevesi Natúrpark megalakításának előkészítése.

  • A Natúrpark egy civil kezdeményezésre szerveződő különösen értékes, jellegzetes természeti, tájképi, kultúrtörténeti értékekben gazdag, üdülési célokra is alkalmas tájegységet takar, amely a fenntartható fejlődés elvére építő komplex területfejlesztést valósít meg. A parkban a környezettudatos idegenforgalom, a természetvédelem és a természetkímélő gazdálkodás harmonikus egységet alkot.

Parks_Economy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .